Azonnali elérhetőség

tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Szekcionált iparikapu kép
Szekcionált iparikapu kép
Szekcionált iparikapu kép

Szekcionált iparikapu

Leírás

Az ipari kapu főbb jellemzői:

Az általunk gyártott és forgalmazott kapu és automatika a 0402-CPD-402241 EN 13241-1:2003 CE minőségi előírásoknak és normáknak felel meg. Típusa: Eurodoor zárt felületű szekcionált ipari kapu. A kapu lap 40 mm vastag PU habszigetelésű, dupla héjú hő híd mentes. Felületkezelés: Pórszórásos beégetett festésű kapulapok. Az ipari kapuk pedig RAL9002.

A panelek szendvics szerkezetű acél panelekből – két, egyenként 0,5 mm vastag acéllemez között 40 mm-es poliuretán hőszigeteléssel készülnek. Az alkalmazott poliuretán freonmentes, nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat.  Az ipari kapu panelek hőszigetelő képessége 0,5 Wm2/K°.
A panelek kiváló mechanikai tulajdonságaikat, természetes fizikai és kémiai közegben
-30°C és +100°C között garantáltan megtartják.

A panelek légzárása:

A panelek között speciális, zárt cellás szivacs tömítés található. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, párának, parazitáknak és jól elzárja a por útját.

A panelek mechanikai erősítése:

A jó rögzíthetőség érdekében a paneleken belül acélbetét van. A 35×1 mm-es betét a panel teljes hosszában megtalálható. Külső profil-acél merevítést (strut) az 4,7 m-nél szélesebb kapuk esetén kell alkalmazni.

A panelek felületkezelése:

A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az első réteg 5 mm vastag alapozó, a második réteg 20 mm vastag poliészter fedőfesték. A gyári alapszín RAL 9002 (fehér). Az alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen szín rendelhető.

A panelek mintázata:

Vízszintesen bordás.

Sínszerkezet:

Az ipari kapu függőleges vezetősínje 2″-os (50,8 mm) széles “C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A szögvas és a vezetősín hidegen sajtolt eljárással előszerelt. Vízszintes vezetősín duplasínes kialakítású (“alacsony vasalat”), szintén hidegen sajtolva előszerelt.

A réselzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felső tömítésként használva külön acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthető.

A torziós rugók:

Csavart acélrugó, felületén galvanizált kivitelben. Minden kapuhoz számítógépes méretezéssel gyártva (DIN 17223 szabvány szerint). Az egyedi méretezésnek köszönhetően a rugók tökéletesen illeszkednek a kapukhoz, lehetővé téve a hosszú távú, problémamentes működést.

A torziós rugótengely:

1″-os (25,4 mm) galvanizált csőtengely. 3000 mm-es kapuszélességig egy darabban, nagyobb kapuszélességek esetén két darabból, csavaros rögzítésű tengelykapcsolóval összekötve.
A torziós rugótengelyhez kapcsolódó szerelvények alapárban csavaros rögzítésűek. Opcióként rendelhető ékpályás csőtengely és tömör rugótengely, mindkét megoldás a nagyobb terhelésnek kitett kapuk esetén javasolt.

A kábeldob:

A garázskapu magasságához, súlyához és a vezetősínek fajtájához méretezett alumíniumöntvény.
Alapárban csavaros rögzítésű. Opcióként ékpályás rögzítéssel vásárolható. A zsanérok:
2 mm vastag galvanizált acéllemez zsanér az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelő forgásponttal.

Előnyök

Gondos előkészítés…

Az Eurodoor ipari kapuk egyenletes és könnyű működése a kapukhoz használt torziós rugóknak köszönhető. A rugók számítógépes, minden egyes kapuhoz egyedileg méretezettek, felületkezeltek és hosszú élettartamúak. Legkevesebb 15000 nyitást-zárást bírnak törés nélkül! A kapulapok egymáshoz képest a zsanérokon fordulnak el. Az akadálymentes gördülést állítható, robosztus kivitelű zsanérok és csapágyazott nylongörgők biztosítják.

Kiváló alapanyagok…

A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, mely vezetősínek speciális szögvas profilra vannak előszerelve és tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat. Ezért lehet a kapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet mindig dupla kialakítású.

A tökéletes végeredmény:

Az Eurodoor panelek anyaga kétrétegű, horganyzott acéllemez. Közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található. A tartósság érdekébe a lemezek mindkét oldala festett. A külső és a belső borító lemez egymással nem érintkezik, hőhíd a lemezek találkozásánál nem alakul ki. A szekciók ujjbecsípődés ellen védett profilja úgy van kialakítva, hogy záródásuk balesetet ne okozzon. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez. A lamellák közötti légzárást különleges anyagú szivacs biztosítja.

Szekcionált iparikapu termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Garázskapuhoz érzékelők, motorok, vezérlések, intelligens megoldások. Kattintson ide és nézze meg a termékeket!
vissza