Azonnali elérhetőség

tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Külsőtokos vakolható redőny kép

Külsőtokos vakolható redőny

Leírás

Ez a redőnytípus annyiban tér el a klasszikus eléépített külsőtokos redőnytől, hogy a tok homloklapjára vakolat fogadására alkalmas anyagot rögzítenek fel. Az eléépített külsőtokos redőny kívülről alulról szervizelhető. Ezt a redőnytípust általában új építésű családi házaknál ajánljuk. A redőny korrekt felszerelhetőségének feltétele az, hogy az áthidaló lépcsőzetes kiképzéssel készüljön. Ebben az esetben a nyílásáthidalások kifelé lépcsőzetes építésével készíthetünk helyet a redőnytoknak.

Abban az esetben, mikor az áthidalásban nem tudjuk elrejteni az eléépített vakolható tokos redőnyt, úgy a nyílászáró tetején elhelyezett toktoldók elé is felszerelhető a redőnyszekrény. Ebben az esetben számolni kell azzal, hogy magát a nyílászárót a toktoldó méretével (kb 10-13cm) kisebbre kell készíteni, ezáltal csökken az üvegfelület, továbbá a belső nézetben megjelenő toktoldókat is célszerű eltakarni. A toktoldós megoldást elsősorban olyan felújításoknál ajánljuk, ahol nem jelent problémát az üvegfelület csökkenése, vagy egyszerűen nem akarják, nem tudják átalakítani a nyílásáthidalásokat. Új épületek esetében a toktoldós megoldás alkalmazásánál célszerű a nyílászáró áthidaló síkját a toktoldó magasságával megemelni, hogy ne csökkenjen az üvegfelület.

Elsősorban kívülről szigetelt újépítésű családi- és társasházak elburkolt redőnymegoldásaként használhatjuk. Javasoljuk, hogy a vakolható tokos redőnyöket lehetőség szerint alumínium lamellával készíttessék, mert ennek élettartama jelentősen hosszabb a műanyag palástú redőnyhöz képest.

Palást típusok :

A palást készülhet műanyag vagy alumínium lamellából. A műanyag lamella kamrás szerkezetű, míg az alumínium lamella hőszigetelő habbal van kitöltve. Az anyagában fehér, német alapanyagú, jó színtartású fehér redőnylamellákkal a helyiséget tökéletesen lesötétíthetjük. A műanyag palástot a nap nem világítja át.

Az alumínium lamellás külsőtokos redőny közel 20 színű palásttal rendelhető. A redőny alumínium tokja és lefutó lábai felár ellenében bármilyen RAL színre és bizonyos faerezetű színekre színterezhetők.

Lefutó típusok:

A lefutó készülhet alumíniumból, ill. műanyagból, szimpla vagy dupla (szúnyoghálós) kivitelben. A lefutók minden esetben zajcsillapító kefével vagy gumival készülnek, típustól függően.

Működtetés:

A redőnyök működtetése lehet kézi vagy motoros. Kézi mozgatás gurtni vagy zsinór útján történhet. A zsinóros megoldást csak ott ajánljuk, ahol a gurtni nem fér el helyhiány miatt. A kézi működtetésű redőnyhöz tartozik a csévélő automata, melyet többnyire az ablak tokjára, ill. a redőny előkészítő toktoldójára, esetleg a falra szerelnek. A motoros működtetést bizonyos szélességi méret felett, illetve kényelmi szempontok figyelembe vételével célszerű alkalmazni. Ilyenkor a redőny tengelyét a dobozba épített csőmotor mozgatja. A motorok kapcsolós vagy távirányítható kivitelben készülhetnek. A többcsatornás távirányítónak köszönhetően egy irányítóval több redőny is működtethető. A megrendelő feladata, hogy a szükséges elektromos vezetékkiépítést elvégeztesse a redőnyszerelés előtt a redőnyforgalmazó útmutatása szerint.

Minden általunk forgalmazott redőnydobozba integrálható rolós, lehúzható szúnyogháló. Ez esetben a gyártásnál a redőnydobozt ennek megfelelően alakítják ki, és a redőny lefutókat dupla sínnel látják el, hogy a redőny palástja mögött a szúnyogháló önállóan mozgatható legyen. Rovarszezonon kívül a szúnyoghálót egy rugós szerkezet segítségével felcsévélhetjük a redőnytokba. Mind a műanyag, mind az alumínium lamellás külsőtokos redőny rendelhető integrált rovarhálóval. A redőnytokba való utólagos beépítése nem lehetséges.

Külsőtokos vakolható redőny ÁRA:

Külsőtokos vakolható redőny termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Redőnyhöz érzékelők, motorok, vezérlések, intelligens megoldások. Kattintson ide és nézze meg a termékeket!
vissza