Azonnali elérhetőség

tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Külsőtokos redőny kép

Külsőtokos redőny

Leírás

Ezt a redőny megoldást általában utólag szerelik a nyílászárókra. A külsőtokos redőny doboza készülhet alumíniumból, vagy rozsdaálló Lindab lemezből. A külsőtokos redőnyök egyik előnye, hogy utólag bármilyen befelé nyíló, vagy fix ajtó, ablak elé felszerelhető. További előnyük, hogy az ablak megbontása nélkül szerelhetők fel, ám arra számítani kell, hogy a redőnyszekrény felül, a vezetősínek pedig oldalt némileg leszűkíthetik a nyílás szabad méreteit.

 

Az sem lényegtelen, hogy mennyire lóg be felül a redőnyszekrény az ablaknyílásba. Ezek mérete ugyanis gyártmánytól függően, valamint a magasabb ablakoknál a felcsévélt redőny kötegátmérője miatt a szokásosnak mondható 165×165 mm-es mérettől eltérhet. Ablakcserénél érdemes az ablakok oldalára redőny-előkészítő toktoldót rendelni, hogy a redőnyt működtető heveder csavarodás és súrlódás nélkül egyszerűen áthúzható legyen az ablakon, és a redőny csévélő automatának elegendő hely jusson a felszerelésre. Külsőtokos redőny felszerelése esetén rendelhető a műanyag ablak tetejére is magasabb redőny-előkészítő toktoldó, hogy a redőnydoboz ne lógjon az üvegmező elé. Ebben az esetben az ablakot a toktoldó magasságával kisebbre gyártják, így az üvegfelület kisebb lesz.

Szinte bármilyen épülettípus nyílászáróihoz használhatjuk utólagos redőnymegoldásként.

Palást típusok :

A redőny palástja készülhet műanyag vagy alumínium lamellából. A műanyag lamella kamrás szerkezetű, míg az alumínium lamella hőszigetelő habbal van kitöltve. Az anyagában fehér, német alapanyagú, jó színtartású fehér redőnylamellákkal a helységet tökéletesen lesötétíthetjük. A műanyag palástot a nap nem világítja át.

Az alumínium lamellás külsőtokos redőny közel 20 színű palásttal rendelhető. A redőny alumínium tokja és lefutó lábai felár ellenében bármilyen RAL színre és bizonyos faerezetű színekre színterezhetők.

Lefutó típusok:

A lefutó készülhet alumíniumból ill. műanyagból, szimpla vagy dupla (szúnyoghálós) kivitelben. A lefutók minden esetben zajcsillapító kefével vagy gumival készülnek típustól függően.

Működtetés:

A redőnyök működtetése lehet kézi vagy motoros. Kézi mozgatás gurtni vagy zsinór útján történhet. A zsinóros megoldást csak ott ajánljuk, ahol a gurtni nem fér el helyhiány miatt. A kézi működtetésű redőnyhöz tartozik a csévélő automata, melyet többnyire az ablak tokjára, ill. redőny előkészítő toktoldójára, esetleg a falra szerelnek. A motoros működtetést bizonyos szélességi méret felett illetve kényelmi szempontok figyelembe vételével célszerű alkalmazni. Ilyenkor redőny tengelyét a dobozba épített csőmotor mozgatja. A motorok kapcsolós vagy távirányítható kivitelben készülhetnek. A többcsatornás távirányítónak köszönhetően egy irányítóval több redőny is működtethető. A megrendelő feladata, hogy a szükséges elektromos vezetékkiépítést elvégeztesse a redőnyszerelés előtt a redőnyforgalmazó útmutatása szerint.

Minden általunk forgalmazott redőnydobozba integrálható rolós, lehúzható szúnyogháló. Ez esetben a gyártásnál a redőnydobozt ennek megfelelően alakítják ki, és a redőny lefutókat dupla sínnel látják el, hogy a redőny palástja mögött a szúnyogháló önállóan mozgatható legyen. Rovarszezonon kívül a szúnyoghálót egy rugós szerkezet segítségével felcsévélhetjük a redőnytokba. Mind a műanyag, mind az alumínium lamellás külsőtokos redőny rendelhető integrált rovarhálóval. A redőnytokba való utólagos beépítése nem lehetséges.

Külsőtokos redőny termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Redőnyhöz érzékelők, motorok, vezérlések, intelligens megoldások. Kattintson ide és nézze meg a termékeket!
vissza