Azonnali elérhetőség

tel.: 1 / 226-4263
e-mail: budapest@ablakunk.hu

Belsőtokos redőny kép
Belsőtokos redőny kép

Belsőtokos redőny

Leírás

A belsőtokos redőny minden esetben az ablakkal egy időben kerül beépítésre, ugyanis a redőny szekrényét az ablak tokjának tetejére rögzítik. Utólagos beépítésre nincs mód. A nyílászárót célszerű a redőnyheveder oldalán toktoldóval ellátni. Elsősorban fa redőnytokkal szerelt régi gerébtokos ablakok cserjénél optimális és értékarányos az alkalmazása. A hőszigeteléssel ellátott redőnydoboz segítségével megszüntethető, ill. minimálisra csökkenthető a hőhíd a régi redőnydoboz helyén.

 

A redőnyszekrény kívül-belül vakolható kivitelben is készülhet, így a redőnyszekrény belső oldala is esztétikus kivitelű. Alkalmazható új építésű családi házak vagy társasházak árnyékolástechnikai megoldásaként. Ez esetben a nyílásáthidalókat a redőnydoboz magasságával feljebb kell elhelyezni, hogy ne az ablak magasságát kelljen csökkenteni.

Palást típusok :

A palást készülhet műanyag vagy alumínium lamellából. A műanyag lamella kamrás szerkezetű, míg az alumínium lamella hőszigetelő habbal van kitöltve. Az anyagában fehér, német alapanyagú, jó színtartású fehér redőnylamellákkal a helyiséget tökéletesen lesötétíthetjük. A műanyag palástot a nap nem világítja át.

Az alumínium lamellás külsőtokos redőny közel 20 színű palásttal rendelhető. A redőny alumínium tokja és lefutó lábai felár ellenében bármilyen RAL színre és bizonyos faerezetű színekre színterezhetők.

Lefutó típusok:

A lefutó készülhet alumíniumból, ill. műanyagból, szimpla vagy dupla (szúnyoghálós) kivitelben. A lefutók minden esetben zajcsillapító kefével vagy gumival készülnek, típustól függően.

Működtetés:

A redőnyök működtetése lehet kézi vagy motoros. Kézi mozgatás gurtni vagy zsinór útján történhet. A zsinóros megoldást csak ott ajánljuk, ahol a gurtni nem fér el helyhiány miatt. A kézi működtetésű redőnyhöz tartozik a csévélő automata, melyet többnyire az ablak tokjára, ill. a redőny előkészítő toktoldójára, esetleg a falra szerelnek. A motoros működtetést bizonyos szélességi méret felett, illetve kényelmi szempontok figyelembe vételével célszerű alkalmazni. Ilyenkor a redőny tengelyét a dobozba épített csőmotor mozgatja. A motorok kapcsolós vagy távirányítható kivitelben készülhetnek. A többcsatornás távirányítónak köszönhetően egy irányítóval több redőny is működtethető. A megrendelő feladata, hogy a szükséges elektromos vezetékkiépítést elvégeztesse a redőnyszerelés előtt a redőnyforgalmazó útmutatása szerint.

Minden általunk forgalmazott redőnydobozba integrálható rolós, lehúzható szúnyogháló. Ez esetben a gyártásnál a redőnydobozt ennek megfelelően alakítják ki, és a redőny lefutókat dupla sínnel látják el, hogy a redőny palástja mögött a szúnyogháló önállóan mozgatható legyen. Rovarszezonon kívül a szúnyoghálót egy rugós szerkezet segítségével felcsévélhetjük a redőnytokba. Mind a műanyag, mind az alumínium lamellás külsőtokos redőny rendelhető integrált rovarhálóval. A redőnytokba való utólagos beépítése nem lehetséges.

Belsőtokos redőny termékkel kapcsolatosan kérdése van, vagy árajánlatot kérne, hívjon bennünket a +36(22)501-044 vagy +36(1)226-4263 telefonszámon!

Redőnyhöz érzékelők, motorok, vezérlések, intelligens megoldások. Kattintson ide és nézze meg a termékeket!
vissza